Соларни зарядни контролери

соларен контролер

Соларни зарядни конролери:

това са устройства, които служат за зареждане на акумулатор посредством соларен панел. Контролерът следи за правилния заряд на акумулатора и при пълното му зареждане, контролерът изключва зареждането, с цел да не се презареди акумулатора. Налични са множество разновидности и варианти на соларни конролери в зависимост от системата в която ще се използват. Най – употребяваните соларни зарядни контролери са комбинираните 12V/24V контролери, които са подходящи за изпозлването в автономни фотоволтаични системи с напрежение на акумулаторите 12V или 24V.

MPPT зарядни контролери.

Това са соларни контролери с подобрен алгоритъм, който извлича максималната производителност от монтираните соларни модули, като следи тока и напрежението на монтираните фотоволтаични модули и определя максималната възможна производителност. Тези соларни зарядни контролери работят с по-високо входно напрежение и с по-големи мощности на входа. Изхода им за акумулатор е комбиниран и могат да бъдат използвани в 12/24/48V автономни соларни системи.

Фирма СС СОЛАР предлага на своите клиенти богат избор от соларни контролери за автономни фотоволтаични системи. Някои от марките контролери с които работим са: FSP, Victron, Phocos, Steca и др.


СС СОЛАР предлага на своите клиенти

MPPT соларни зарядни контролери FSP (Voltronic).

Контролерът е смаксимална мощност 3kW. Тъй като е комбиниран за работа в автономни системи съответно на 12/24/48V, входната мощност на контролера е съответно:

  • при 12V соларна система могат да се монтират 800Wp соларни панели.
  • при 24V соларна система могат да се монтират 1600Wp соларни панели.
  • при 48V соларна система могат да се монтират 3200Wp соларни панели.

Соларният контролер се отличава с отлично охлаждане, дисплей с множество показания (заряден ток, напрежение на соларните панели, ток на панелите, напрежение на акумулатор). Множеството му програмируеми настройки го правят чудесно, гъвкаво решение за Вашата автономна соларна система.

FSP соларен заряден контролер

МРРТ соларен заряден контролер на фирмата FSP. Контролерът е с максимална входна мощност 3,2 kW. Комбиниран е и може да работи нормално в 12/24/48V автономни системи.


Соларни контролери Victron (без дисплей, но с възможност за закупуване на допълнителен такъв):

соларни контролери за автономни фотоволтаични системи

Чрез допълнителния дисплей на Victron можете не само да наблюдавате показанията на системата (като входящ ток от соларния модул, ток влизащ в акумулатора, изходящ ток ако имате свързан консуматор на изхода на контролера, напрежение на акумулатора, ниво на зареденост на акумулатора), но също така имате възможността за цялостна настройка на соларния контролер.

Фирмата предлага пълния набор от артикули на марка Victron.

Доставка: 5 – 15 работни дни (в зависимост от наличността на склад).


Фирма СС СОЛАР ООД предлага на своите клиенти пълната гама соларни контролери на Steca.

соларни зарядни контролери Steca

Най – често използваните контролери са: