Автономна соларна система за собствени нужди

фотоволтаична система за ток

Соларна система за собствени нужди с инсталирана мощност 7,155 kWp.

Автономната фотоволтаична системата е изградена в близост до град Бургас. Соларните панели са монтирани на земята в две редици, а акумулаторите и електрониката са монтирани в обособена за целта постройка в близост до панелите. Системата е реализирана с инвертор с изходна мощност 5 kVA. Автономното захранване се използва основно през деня за захранването на потопяема помпа за вода, компресор, рутери и антени и други консуматори.

Съставните компоненти на системата са:

  • соларни модули: 27 броя поликристални фотоволтаични панели всеки с мощност от 265Wp. Както можете да видите модулите са монтирани на земята на два реда. Поради нечетния брой модули едниният ред е с 14 модула, а другият е с 13.
  • тягови акумулатори: 8 броя акумулатори всеки с капацитет от 230Ah. Акумулаторите са свързани на две групи от по 4 броя (за постигането на 48V напрежение) и двете групи в паралел за получаване на общ капацитет от 460Ah.
  • соларен контролер: 1 брой MPPT заряден соларен контролер с мощност 3 kW.
  • автономен хибриден инвертор: 1 брой хибриден инвертор. Инверторът е комбиниран и съчетава в себе си автономен инвертор с изходна мощност 5 kVA, MPPT соларен контролер с мощност 4 kW и зарядно от мрежата/генератор като резервен източник на електроенергия.
  • Има монтирани две табла: едното е с DC предпазители за соларните модули, а второто е с AC предпазители към всички консуматори.

Инверторът е настроен да използва приоритетно произведеното електричество от соларните модули, а при недостиг от тях, да използва агрегат като допълнителен източник.

Ако имате въпроси или бихте желали соларна система за собствени нужди или каквато и да е друга фотоволтаинча система свържете се с нас и ние Ви помогнем.

фотоволтаична система за ток

Автономна соларна система за ток

 

фотоволтаична система за ток

Автономна соларна система за ток

 

фотоволтаична система за ток

Автономна соларна система за ток

 

соларна система за собствени нужди

Автономна соларна система за ток

 

IMG_20170725_102740

 

акумулаторен-блок

Акумулаторен блок на автономна фотоволтаична система.